Contacteaza-ne: 0770 549 357

Activitati de facut cu copiii in timpul ce #stamacasa

Posted by on

Dacă ne urmăriți pe Instagram atunci ați văzut cum ne distram noi în casă pe timpul autoizolării. Activitățile sunt alese astfel încât copiii să se distreze, să exerseze răbdarea, poate să devină și mai creativi, și până la urmă să fie ocupați cu altceva decât cu telefonul, ca să pot lucra câteva clipe în liniște. 
Imediat o să vă distrug speranțele, nu este posibil. Părinții sunt motorul oricărui proiect. Cel puțin în cazul în care nu vreți să interveniți cu mătura, mopul sau stingătorul de incendiu. 
Dacă doriți un proiect terminat (în zilele bune), copiii trebuie ajutați, motivați, supravegheați și câteodată liniștiți și incurajați.
 
Vă prezint mai jos activitățile cu care ne-am ocupat timpul săptămânile trecute.
Felicitări: Cu o lună înainte a izolării, stăteam deja cu copiii acasă din cauza unei răceli. Așa ne-au prins și sărbătorile de 1 și 8 Martie. Cum nu eram de acord cu strângerea banilor pentru cadourile educatoarelor, am lucrat cu copiii la aceste felicitări, făcute în mare parte cu mânuțele lor. 

    
 
 
Baloane colorate din săpun - nu ne-a ieșit cum trebuia. Ne-am distrat oricum, măcar sufând baloanele în pahar. 
Am citit cărți, dar asta nu cred că este ceva ce voi nu faceți. Dacă deja v-ați plictisit de tot ce aveți în bibliotecă, vă invit să aruncați o privire la secțiunea noastră cu cărti. Poate găsiți ceva ce vă place. Iris invata să citeasca. Cartea "Fericirea este o vulpe" de la Cartemma este scrisă cu litere mari de tipar și este potrivită pentru cititorii în devenire. ✔️
Am primit si cărțile Pupo și sunt minunate!!! 
 
Desen. Copiii noștri desenează doar anumite motive: fetița desenează prințese și sirene, băiețelul tot felul de monștri. Cu ajutorul cărții Usborne Big Drawing Book, au învățat să deseneze diferite animăluțe, fețe, oameni... 
 
Colaj. Orice activitate care implică foarfeca și lipiciul este o activitate distractivă (sau nu este plictisitoare, cum doriți). Tot ce trebuie să faceți este să tăiați hârtie colorată sau o pagină de la o revistăși să așezați bucățelele de hârtie în anumite forme pe o coală de hârtie.

Sport, Yoga, Dans. Singurul lucru care îi ajută săconsume energie fără să distrugă casa. Copiilor mei le place să danseze. Așa că pornesc des singuri radio-ul și caută muzică bună pentru țopăit, sărit, învârtit... Saracii vecini! 
Eu usor uit de muzica, daca si voi sunteti ca mine, acesta este un reminder  (hint: I like to Move it – Reel 2 Real). 
Fetița a confecționat haine pentru păpuși din o pereche de ciorapi! Nu știu unde a văzut ideea dar e ușor de realizat: tăiați vârful ciorapului și sub marginea de sus două găuri pentru mânuțe. 
 
Fișele I SPY au fost super bine primite! În prima fazăIris a zis că are prea mult de căutat și era evident copleșită. I-am explicat că poate să caute câteva obiecte pe fișăși dacă devine prea mult sau se plictisește, să facă pauză jucându-se cu altceva. Surprinzător, a acceptat propunerea și toată ziua s-a întors la ea până a terminat-o.

Magic painting. Cel mai bun mod de a picta :)) 

Desenat curcubeul: Totul va fi bine. Dacă nu ați făcut-o până acum, nu este târziu. Lumea are nevoie de curcubeu și de gânduri bune. 
Flori din hârtie. Ăsta a fost un proiect ambițios. Prea ambițios pentru copii de 6 și 4 ani. Așa că am început împreuna și l-am terminat singură. Mi-a plăcut enorm. O să-mi fac timp să mă mai joc cu flori din hârtie. Inspirație Pinterest.
 
Ceas din carton. Copiiilor mei nu le pasă de timp sau de ceas! :)) Am încercat să explic fetiței cum să citească ceasul făcând unul din carton. Cercul de sus arată orele și cel de jos minutele. O să revenim la asta când va fi timpul.
Am gătit! Asta o s-o facem mai rar pentru că mami deja a pus niște kilograme :))
Când a nins, copiii imediat au întrebat de Moș Crăciun și, ca să nu ne ocolească, am împodobit bradul.
Pe lângă curcubeul “Totul va fi bine”, puteți decora geamuri cu norișori și baloane din fetru. Ne-a trecut o bună parte a zilei confecționându-le.
Am spălat geamuri ca să avem geamuri curate și nu doar decorate. Numai copiii pot considera aceasta activitate distractiva. :))

Jucării. Noi când propunem copiilor să se joace cu jucării, avem parte de un protest ca și cum sunt trimiși singuri în misiune spațială! Și totuși când îi întrebi ce cadou îți dorești? Mereu răspund: O jucărie! 
 
Ne-am jucat de-a coaforul. Atunci mi-am dat seama că nu am încercat niciodată să-i fac bucle lui Iris! S-a bucurat enoooorm! A sunat video toată familia să le arate buclele.
Am cântat la chitară/ukulele. Sună tare. Atât pot să spun despre activitatea asta :)) Aici nu pot să îi ajut pe copii. Imi doresc și mai mult timp liber ca să învăț și eu măcar la nivel basic. 
Desene animate. Să nu ne mințim, copiii noștri se uită la desene, thanks God! 
Daca dorim sa iesim sanatosi (si mental!) este obligatoriu sa ii lasam si la desene din cand in cand. Ce am restricționat noi este YouTube pentru conținutul dubios și neverificat. Insa le-am explicat cum creierul nu “creste” cand copiii se uita doar la desene. Cum este necesar sa ne miscam, mancam sanatos, citim, dansam, bem apa, desenam, discutam, ne imbratisam, ne jucam…

Plictiseală Dacă ne dorim cu adevărat copii creativi , trebuie să îi lăsăm să se plictisească. Trebuie să reziști în prima fază mârâielilor dar după două-trei ore inventează ei ceva ca să-și umple timpul. 

 
 
 
 
 
 
#stamacasa activitati copii

← Older PostLasa un comentariu

Please note, comments must be approved before they are published

Liquid error (sections/article.liquid line 286): Could not find asset snippets/spurit_dmr_collection_template_snippet.liquid