Contacteaza-ne: 0770 549 357

Căptuseala – Magia din interiorul încalțămintei puiului tău

Posted by on

Căptuseala – Magia din interiorul încalțămintei puiului tău

 

  Căptuşeala este materialul existent în interiorul încalţămintei care vine în contact cu tot piciorul copilului tău: lateral, în faţă şi la călcâi.

Scopul căptușelii este Acela de a întări materialul din exterior, în acest fel prelungindu-I durabilitatea.

   Căptuşeala – materialul magic din interiorul incalțamintei copilului tau poate fi confecționată din diferite materiale.

  • Pielea naturală – este materialul din care se produce căptuşeala de cea mai bună calitate, dar în același timp este și cea mai scumpă. Căptuşeala din piele rămane întotdeauna moale în picioare şi se adaptează formei piciorului în timp. Este durabilă și permite circulaţia aerului, lăsând piciorul să respire şi umezeala să se evapore. În acest fel
  • Ţesătura – este cel mai întâlnit material folosit la căptuşeli. Poate fi de obicei din bumbac sau vâscoză. Ambele materiale sunt extrem de respirabile si absorb umezeala, făcând încălţămintea mult mai confortabilă şi sterilizată. Chiar dacă o pereche de încălţăminte este purtată în mod regulat, dacă este căptuşită cu bumbac sau vâscoză işi va menţine forma.
  • Materialele sintetice precum poliesterul, acrilul sau elastanul sunt de asemenea materiale foarte întâlnite în căptuşeli, dar acestea nu absorb umezeala. Singurul motiv pentru care sunt utilizate în producţie este reducerea costurilor.

Căptuşeala sintetică cauzează mirosuri neplăcute şi se uzează mai repede decât ţesătura şi mult mai repede decât pielea. Multă lume îşi pune încălţămintea la curăţat în maşina de spălat, ceea ce accelerează procesul de degradare.

   Încălţămintea pentru vreme caldă este de obicei căptuşită cu in, datorită respirabilităţii naturale şi a capacităţii de absorbţie a umezelii ceea ce ajută la răcirea picioarelor. Încălţămintea pentru vreme rece, căptuşită cu lână sau blană de miel, ajută la retenţia căldurii şi absorbţia umezelii fără a crea senzaţii neplăcute.

 

Cum îngrijim în mod corespunzător căptuşeala încălţămintei?

Pe timpul zilei picioarele noastre transpiră, căptuşeala absorbind umezeala. Aceasta nu are ca rezultat doar un miros neplăcut, ci de asemenea poate distruge căptuşeala împreună cu alte materiale ale încălţămintei. Pentru a menţine căptuşeala în condiţie bună este indicat să lăsăm timp încălţămintei timp să se aerisească. Este tentant să-ţi porţi încălţămintea preferată zilnic, dar incearcă să alternezi între două – trei perechi diferite.

Articol a fost scris de către DESIREE STIMPERT, recent supranumită “shoe guru” în Chicago Tribune şi adesea făcându-se referire la ea ca şi expert în încălţăminte în Pittsburgh Tribune-Review. Pe lângă pubicaţia din Venus Zine, opiniile ei cu privire la încălţăminte au fost ulterior solicitate de mai multe publicaţii, incluzând The Wall Street Journal, Woman’s World, Atlantic City Weekly şi revista Footwear Plus.

Articolul original îl puteti citi aici: https://www.liveabout.com/shoe-glossary-lining-2987683

blog captuseala copii incaltaminte incaltaminte copii news

Newer Post →Lasa un comentariu

Please note, comments must be approved before they are published

Liquid error (sections/article.liquid line 286): Could not find asset snippets/spurit_dmr_collection_template_snippet.liquid