Contacteaza-ne: 0770 549 357

E timpul sa verifici picioarele si incaltamintea copilului din nou!

Posted by on

Chiar daca nu aveti de gand sa cumparati o pereche de incaltaminte pentru copiii vostri, ar fi de dorit sa le masurati picioarele si sa verificati daca incaltamintea pe care o folosesc acum este inca buna.

Noi parintii cadem in capcana sezonalitatii si credem ca si copiii au nevoie sa schimbe incaltamintea o data cu schimbarea anotimpului sau la uzare. Realitatea este insa diferita. Picioarele cresc si nu le pasa de anotimp.

Ati auzit deja ca fiecare copil este diferit si au diferite pusee de crestere. De-a lungul anilor am intalnit copii mici carora le crestea piciorul foarte lent si puteau sa poarte o pereche de cizmulite doua ierni consecutive. Ce parinti norocosi!

Pe de alta parte sunt si copii cu crestere acelerata si cateodata parintii sunt nevoiti sa cumpere 2 perechi intr-un sezon.

Sunt grile generale de marimi care arata ce marime poarta copiii si cati cm au la anumita varsta. Noi am consultat cateva si nu ni s-au potrivit masuratorile. Din motivul acesta nu le expunem aici pentru ca pot induce in eroare si confuzie. Totusi, ar fi interesant sa facem impreuna o statistica! :)


Masuratorile clasice sunt inca cele mai credibile. Uite cat de des masuram:

Varsta copilului                Interval de verificare

1 - 2 ani                             din doua in doua luni

3 - 4 ani                             din patru in patru luni

5 - 6 ani                             din sase in sase luni

Am dat recent peste un site, Kinderfuesse.com, care a condus o cercetare intitulata "Children's Feet-Children's Shoes" la cererea Ministerului Sanatatii, in vederea obtinerii raspunsului la doua intrebari:

  • Copiii austrieci poarta incaltaminte in marime adecvata?
  • Dauneaza incaltamintea, neadecvata ca si marime, picioarelor copiilor?

Studiul a fost efectuat asupra unui grup de 858 copii (439 baieti si 419 fetite) cu varsta cuprinsa intre 3 - 6.5 ani, atat din mediu urban cat si rural.

Rezultatele studiului sunt ingrijitoare!

S-a descoperit ca 69% dintre copii au purtat incaltaminte prea mica pentru exterior si 88% dintre ei au purtat incaltaminte prea mica pentru interior.

Pentru prima data a fost dovedit faptul ca incaltamintea nepotrivita dauneaza picioarelor copiilor.

In urma studiului a fost creat un instrument numit "plus12" prin care se masoara interiorul incaltamintei, si, masurand si picioarele copilului, adauga automat 12 mm necesari pentru o potrivire optima.


 

Tot timpul sfatuiesc clientii sa adauge intre 6-12 mm la lungimea picioarelor. Din experienta noastra, spatiul mai mare de 8 mm impiedica copiii mici la primii pasi sa meagra sigur.

Poate adaugarea 12 mm este mai potrivita pentru copii care deja merg bine.

Cum masuram corect picioarele copiilor pas cu pas gasiti pe link-ul acesta.

Insa daca va uitati la poza cu smiley si la statisticile de mai jos o sa va dati seama ca 6 mm este este de fapt spatiul minim necesar. Cand adaugati doar 6 mm sunteti la limita.

Inexistenta spatiului suficient poate sa devina daunatoare, cum s-a dovedit si in studiul mentionat mai sus. 

Si totusi, cat de repede cresc picioarele copiilor?

In medie:
Intre varstele de 1 - 3 ani, picioarele pot creste in lungime cu pana la 1,5 mm/luna.

Intre 3 - 6 ani, picioarele copiilor cresc cu o medie de 1 mm/luna.

Intre 6 si 10 ani, picioarele cresc in lungime putin sub 1mm/luna.

 

In concluzie putem sa spunem ca oricat de repede cresc, important este sa creasca sanatos! Ca sa creasca sanatos, trebuie sa ne asiguram tot timpul ca incaltamintea pe care o poarta este corespunzatore.

Din pacate de cele mai multe ori parintii nu pot profita de reduceri de sezon la incaltamintea pentru copii. Nu stii daca economisesti sau joci la tombola pentru ca nu poti estima ce marime o sa poarte copilul sezonul urmator.

Totusi ce putem face este sa luam la reducere papuci de casa sau premergatori, avand in vedere ca de ei avem tot timpul nevoie.

Voi ati masurat picioarele copilului? Ce ati descoperit? Sunt curioasa, inca sunt bune ghetutele? :)

← Older Post Newer Post →Lasa un comentariu

Please note, comments must be approved before they are published

Liquid error (sections/article.liquid line 286): Could not find asset snippets/spurit_dmr_collection_template_snippet.liquid